Recept: Vegetarische Buddha bowl met quinoa

Deze vegetarische Buddha bowl is lekker, voedzaam en heel makkelijk om te maken. Het is de perfecte manier om veel groente binnen te krijgen.

Quinoa zit vol met proteïne, is glutenvrij en makkelijk te verteren. Broccoli is een goede bron van calcium, vezels en foliumzuur. De zoete aardappel is op haar beurt weer rijk in vitamine A en béta-caroteen.

Deze kleurrijke en vullende salade, bomvol vitamines en mineralen, is de ideale maaltijd voor een gezonde zwangerschap!

Ingrediënten voor 2 personen

  • 100 gram quinoa
  • 100 gram broccoli
  • 1 rode paprika
  • 2 chioggia bietjes, geschild (of gele bietjes)
  • 160 gram kidneybonen (blik)
  • 1 zoete aardappel, geschild
  • 50 gram groene olijven
  • 50 gram gemende salade
  • Halve komkommer
  • Handje walnoten
  • 2 eetlepels humus

Bereidingswijze

  1. Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Snijd de broccoli in roosjes en kook deze samen met de bietjes en zoete aardappel gaar (ongeveer 10 minuutjes).
  3. Snijd de bietjes zodra deze gekookt zijn in plakjes en de zoete aardappel in blokjes.
  4. Laat de kidneybonen uitlekken. Snijd de paprika in reepjes en snijd de komkommer in blokjes.
  5. Pak twee grote kommen, doe hier de salade, quinoa, broccoli, bietjes en zoete aardappel in.
  6. Leg hier vervolgens ook de paprika, komkommer, olijven en walnoten in.
  7. Serveer met een eetlepel humus en breng op smaak met zout en zwarte peper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *