Lauwwarme broccoli-boekweit salade met gepocheerde kip

Deze broccoli-boekweitsalade is de perfecte combinatie van voedingsstoffen. Het bevat eiwitten, voldoende gezonde koolhydraten en vitaminen en mineralen. Broccoli is een natuurlijke superfood. Het is een bron van calcium, vezels, foliumzuur, kortom onmisbaar voor een gezonde zwangerschap. Ingrediënten voor 2 personen:
  • 100 gram boekweitkorrels
  • 500 gram broccoli
  • 250 gram kipfilet
  • ½ citroen
  • 2 lente-uitjes
  • Klein bosje peterselie
  • Olijfolie
  • Himalaya zout en zwarte peper
Bereidingswijze:
  1. Kook de boekweit zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Stoom de broccoli gaar en bewaar het vocht.
  3. Pocheer in het vocht van de broccoli de kip, vul aan met water zodat de kip onder water staat. De kip is in circa 10 min gaar. Check dit altijd eerst voor de zekerheid.
  4. Snijd de kipfilet in reepjes en meng deze met de gekookte boekweit en gestoomde broccoli.
  5. Hak de peterselie fijn en de lente-ui in dunne plakjes en meng deze door de salade.
  6. Breng op smaak met een scheutje olijfolie, citroensap en zeezout en zwarte peper naar smaak.

Vegetarische optie

Vervang de kipfilet door 40 gram ongezouten geroosterde cashewnoten (of naar keuze) en eventueel 40 gram fetakaas. Bereidingswijze:
  1. Rooster de cashewnoten kort in een droge koekenpan.
  2. Verkruimel bij de laatste stap de fetakaas over de salade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *