Bananen-bosbessen pannenkoekjes

Er is niets zo lekker als ontbijten met pannenkoekjes. En wat nog fijner is aan deze bananen pannenkoekjes is dat ze alleen worden gemaakt van banaan en ei, hierdoor zijn ze een stuk gezonder dan gewone pannenkoekjes en zijn ze lekker licht. Geserveerd met bosbessen zorgt het voor nog meer vitamines. Zo zitten er weinig calorieën in bosbessen, maar wel veel vezels, vitamine C en vitamine K. Ook zit de bosbes vol met antioxidanten, die ons ook nog eens beschermen tegen onder andere veroudering. Ingrediënten voor 2 personen:
  • 2 bananen
  • 3 eieren
  • Handje blauwe bessen
  • 2 el kokosrasp
  • Olijf- of kokosolie
  • Optioneel: scheutje rauwe honing
Bereidingswijze:
  1. Prak de bananen met een vork fijn, doe de eieren er bij en de kaneel en mix het tot een glad beslag.
  2. Verhit wat olie in een koekenpan. Schep het beslag met een pollepel in drie mooie rondjes van ongeveer 8 cm doorsnede
  3. Verdeel wat blauwe bessen over de pannenkoekjes in de pan als het beslag nog vloeibaar is.
  4. Schep na een paar minuten de pannenkoekjes om en bak de pannenkoekjes aan beide kanten mooi bruin. Bak tot het beslag op is.
  5. Serveer met de rest van de blauwe bessen, wat kokosrasp en eventueel een scheutje honing.
Tip: wissel het recept eens af met wat hüttenkäse en aardbeien als topping.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *