7 weken zwanger

Met 7 weken zwangerschap draag je een leuk geheim met je mee. Je verwacht een kindje en nog niemand die het kan zien. Met 7 weken ben je waarschijnlijk aan het bedenken hoe het straks is als iedereen kan zien dat je zwanger bent. Maar voor nu, geniet nog maar even van je leuke geheim.7

Met 7 weken zwangerschap is je baby zo groot als een bosbes. De embryo is al verdubbeld in grootte vergeleken met vorige week. JE baby is volop in ontwikkeling.

Week 7 zwangerschapssymptomen

De zwangerschapssymptomen die je nu kunt ervaren zijn het begin van de veranderingen die je lichaam de komende tijd doorgaat. Mocht je veel last hebben van deze symptomen, je bent niet de enige! De meeste vrouwen vinden het eerste trimester het zwaarste. Neem voldoende rust, eet gezond en drink voldoende water, zo kom je hopelijk de eerste 12 weken wel door.

Onderstaande zwangerschapssymptomen kun je ervaren tijdens week 7:

  • Misselijkheid. Met 7 weken kun je veel last hebben van ochtendmisselijkheid. Probeer kleine maaltijden te eten gedurende de dag en genoeg te drinken. Verse gember thee werkt goed tegen misselijkheid. Hou nog even vol, tijdens het het tweede trimester zul je hopelijk geen of minder misselijkheid ervaren. Je bent tegen die tijd wat meer gewend aan de zwangerschapshormonen en hopelijk voel je je dan snel weer beter. Ben je zwanger van een tweeling? Dan zul je met 7 weken nog meer last hebben van misselijkheid aangezien de zwangerschapshormonen meer verhoogd zijn.
  • Acne. Door de zwangerschapshormonen kun je last krijgen van acne of een lichte onzuivere huid. Lees goed de bijsluiter van eventuele anti-acne producten om zeker te weten dat je ze veilig kunt gebruikt.
  • Producten juist wel of niet willen eten. We kennen allemaal wel het verhaal van de zwangere vrouw die alleen maar augurken wil eten. Tijdens je zwangerschap kun je plotseling zin hebben in bepaalde voedingsmiddelen waar je eerst nooit behoefte aan had. Juist iets niet willen eten beschermt je tegen mogelijk gevaarlijk eten en gaan vaak gepaard met ochtendmisselijkheid Probeer gezonde keuzes te maken als je ergens heel veel zin in hebt. 
  • Speeksel. Hier heb je misschien nog nooit van gehoord. Met 7 weken kun je last krijgen van meer speeksel in je mond. Dit komt ook door de zwangerschapshormonen en kan ook komen door de misselijkheid. Heb je het idee dat je vaker naar de wc moet om te plassen? Dit kan kloppen: met 7 weken is je blaas namelijk twee keer zo groot geworden en er stroomt meer bloed naar dit deel van je lichaam. 
  • Krampen en spotting. Krampen in de vroege zwangerschap is heel normaal. Het duurt nog even voordat je baby gaat bewegen in je buik, maar met 7 weken gebeurd er wel al van alles in je baarmoeder.Lichte bloedingen, spotting, kunnen ook door de innesteling komen. Hier hoef je je ook geen zorgen over te maken, dit is volledig normaal en hoort er bij. Hetzelfde geldt als hierboven beschreven, mocht je veel bloed verliezen of je vertrouwd het niet. Neem dan altijd contact op met je huisarts voor een controle.

Week 7 zwangere buik

Tijdens et tweede trimester ga je waarschijnlijk pas echt iets zien aan je buik. Met 7 weken zwangerschap zul je aan de buitenkant nog niets zien. Je kunt last hebben van een opgeblazen gevoel waardoor het voelt alsof je al bent aangekomen.

Week 7 echo

Als je in je zeven weken zwangere buik kon kijken, zou je het volgende zien:

Je 7 weken oude embryo ontwikkeld ongeveer 100 nieuwe hersencellen elke minuut. Niet alleen ontwikkelen de hersenen zich, ook het hart ontwikkeld zich steeds meer. Je baby ontwikkeld met 7 weken twee nieren en ook de arm- en beengewrichten worden al gevormd. 

Met 7 weken heb je normaal gesproken nog geen echo. De eerste echo vindt bij de meeste vrouwen rond de 10 tot 13 weken plaats. Dit duurt dus nog wel even. In de tussentijd is het verstandig om gezond te eten, voldoende water te drinken en ongezonde gewoontes zoals roken en drinken te vermijden.

Week 4 zwangerschapschecklist

Herinneringen voor deze week:

  • Stop met ongezonde leefgewoontes zoals roken, alcohol en eet gezonde voeding.
  • Zoek alvast meer informatie over welke prenatale tests er allemaal bestaan.
  • Blijf dagelijks een prenatale vitamine nemen met foliumzuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *